A Halálének dala

2016. július 1., péntek

2. fejezet - Álomháború

Sziasztok sárkánylovasok és sárkányok!
Tegnap este még úgy nézett ki, hogy ebből mára nem lesz semmi, hiszen ott görcsöltem a fejezet előtt és akármennyire nézem, még mindig csak három oldal volt... Aztán megint igazat kellett adnom a  korábbi tapasztalataimnak, miszerint akkor kell írni, ha jön az a bizonyos szikra. Jött, és hajnali fél háromig meg sem álltam a gépelésben, így született meg ez a 14 oldalas fejezet. Igen, annyi. Az eddigiek átlagosan 9-10 oldalasak, így viszonyításképp. A rekordomat még nem döntöttem meg (17 oldal), de ez most nem is számít, jó olvasást kívánok! :D



2- fejezet
A lelkek szigete
Az órák pörögtek. A Nap pedig lassan, de biztosan lecsúszott a horizont szélére, onnan pislogott álmosan a sárkánylovasokra. Lelkek Szigete ide vagy oda, elfáradtak. Mind elfáradtak. A sárkányok lustán csapkodtak, morogva kommunikáltak, de beszédük épp arról szólt mint a lovasoké.
- Lássátok be srácok, ez a  térkép közel sem tartozik a "jó" kategóriába - kezdte egy sóhajjal Hablaty, aki már körbe-körbe forgatta a régi, megviselt térképet, de így sem látta a helyes irányt. Talán rosszul nézte. Nem, arra van észak, egyértelműen jelölve van... Akkor meg mi a baj a térképpel? Már vagy nyolcszor kellett volna elsuhanniuk a sziget fölött.
- De biztos, hogy itt kell lennie! Add azt a térképet! - erősködött Takonypóc, aki csak azért nem adta még fel, mert szent meggyőződése volt, hogy Hablaty a haza utat sem találná már meg, annyira összekeveredtek a helyek.
A papírdarab természetesen nem került át a Jorgerson fiú kezébe, s Fogatlan is egy mordulással tudatta Kampóval, hogy másszon - repüljön - ki az aurájából.
Asztrid pedig kezdte megelégelni ezt az egészet, s megemelte szekercéjét, s meglengette az ikrek, illetve Takonypóc felé.
- Ha ez egy rossz vicc, esküszöm, hogy a vadkanveremben töltitek a jövő nyarat!
Hablaty végignézte a naplementét, aztán egy fáradt sóhajjal eltette a térképet.
- Na jó, ebből elég, leszállunk és majd reggel visszamegyünk Hibbantra. Csak találjunk éjszakára egy szigetet...
Kérése szinte paranccsá vált, hiszen amint átrepültek egy felhőn, máris szembejött egy szárazföld. Hablatyot ez igencsak meglepte, sőt, lassan mindenkinek leesett: ez a sziget eddig egészen biztosan nem volt itt. Tudták, hiszen harmadjára kanyarodtak erre. Hablaty megtörölte a szemét. Lehet, hogy rosszul lát, és az csak egy folt a félhomályban? Lehet, hogy a fáradtság teszi, és valójában nem is arra fordultak, mint gondolta... De, határozottan arra fordultak, és ez a sziget nem volt itt!
- Srácok... arra gondoltok, amire gondolok?
- Én egy nagy tál jaksültre gondolok, te is Hablaty? - jött a folyékony ökörség az egyik Thorston ikertől.
Nem kellett sok, hogy kis csapatuk vezetője azt higgye: még egy ilyen beszólás, és elveszíti vagy a józan eszét, vagy a maradék idegszálát, de semmiképp sem a másik lábát.
***
Landoltak. Nem volt mit tenniük, leszálltak erre a semmiből felbukkanó, sziklás, erdős szigetre. A köd, ami körüllengte, kicsit sem volt bíztató. Az ősi fenyőfák szinte sötétbe burkolták az egész erdőt, a csapat azt hitte, le sem tudnak szállni a szigetre, hiszen egy talpalatnyi tisztást sem találtak. A tengerparton kényszerültek földet érni, s onnan indultak gyalog az erdőbe, egy biztonságos helyet keresni. Ez persze nem volt egyszerű, hiszen a fák közt egyre csak sűrűsödött a gomolygó köd, amitől az egész hely szörnyen kísértetiessé vált, s nem kellett sok, hogy a csapat igencsak összezsúfolódva haladjon. A sárkányokon látszott az idegesség, hogy csak azért mennek tovább, mert lovasaik is.
Hablaty fogott neki a magyarázásnak, miután mindenki túl volt a pillanatnyi döbbeneten.
- Na jó srácok, nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem nagyon nem szimpatikus ez a hely, szóval nagyon figyeljetek minden zajra, és próbáljunk meg minél hamarabb találni egy biztonságos helyet. A legjobb lenne, ha Aszt-...
Recsegés. Ősi korhadt fák közt haladtak, Hablaty legalábbis ezzel magyarázta ezt az egészet, ennek ellenére mégis mindnyájukban megállt az ütő egy pillanatra. Aztán hirtelen megint jelentkezett a hang, s Fogatlan volt az egyetlen, aki fölfelé nézett, s hirtelen lőtt egyet lilás tüzével, ezzel a majdnem rájuk zuhanó, korhadt faág millió darabra robbant szét.
Persze ez mindenkiből kihozta a sikolyt, s csak pillanatokkal később tértek észhez. A furcsaságok viszont nem értek véget. Árnyak suhantak át a fák között, de elég messze ahhoz, hogy a sárkánylovasok ne láthassák őket.
- H-Hablaty, mi történik itt? - jött egy halk, remegő kérdés hátulról, Halvér hangján.
- Nem tudom Halvér, de nagyon nem tetszik - ez igaz. Tényleg fogalma sem volt, még csak ötlete sem, hogy mi okozhatta a jelenséget, s miért volt olyan, mintha az erdő (sőt, a sziget) direkt játszana velük. Hablaty ismét elővette a térképet, s Fogatlan enyhe fényt biztosított neki, amíg átnézte. - Srácok... ez az a sziget, amit kerestünk.
Kőfej, Fafej és Takonypóc nem repdestek az örömtől. Azt hitték, hogy egy teljesen átlagos helyre jönnek, hogy majd Halvér lesz az egyetlen, aki félni fog, viszont mind féltek, sőt, rettegtek, a sárkányok feszültek, mintha éreznének valamit, ami nagyon nem illik oda. Már maga a sziget megtalálása is egy kész rejtély volt, hát még az, ami itt zajlott. Szóval Bélhangosnak most is igaza volt...
Hablaty a környéket figyelte. Ő is látott elsuhanó alakokat, s kezdtek derengeni benne egy régi történet sorai, egy szigetről. Akárhogy is, ő tudni akarta, mi folyik itt, mert mindennek lehet normális magyarázata. És ha az a sárkány tényleg itt van, meg kell találniuk.
- Srácok, új terv: szétválunk és megkeressük azt a sárkányt, és kiderítjük mi folyik itt. Vigyázzatok magatokra, és egy óra múlva találkozunk az alatt a hegycsúcs alatt - mutatott el a fák között egy szürkés foltra a távolban. -  Ahol hegy van, barlang is. Ne menjetek túl messze. - ez volt a végső parancs, vagyis inkább kérés, mielőtt Hablaty Fogatlan hátán eltűnt volna a ködben és a fák sűrűjében.
***
Ahogy a sárkányiskola vezetője mondta, mind másfelé indultak körülnézni. Takonypóc persze próbálta követni az éjfúria lovas nyomát, csak az volt a gond, hogy egy fekete sárkányt megtalálni a sötét erdőben nem a legegyszerűbb feladat.
- Nem tudom te hogy vagy vele Kampó, de beismerem, hogy ez volt életem egyik legrosszabb ötlete... Ennyi fáradtság és unatkozás nem érte meg, hogy Halvér megijedjen. Tudod, igazából nem is hittem el, hogy ez a sziget létezik, de most... kezdem elhinni a mesét... de ezt ne add tovább a többi sárkánynak, világos?!
Asztrid is körbejárta az erdő egy részét, s szentül hitte, hogy figyelik. Ez már csak abból is következtethető volt, hogy Viharbogár pillanatról pillanatra felborzolta tüskéit a farkán, ami mindig azt jelentette, hogy fenyegetve érzi magát. Volt valami ezen a  helyen, egy árnyék, ami fáról fára feltűnt, kilesne a fenyőtüskék közt, mintha követné őket, figyelné, de nem akarna közelebb jönni. Mire vár? Mi ez egyáltalán?
- Van ott valaki vagy valami, Viharbogár? Mert én nem látok senkit, de... olyan mint ha folyton figyelnének. Biztos az a sárkány lesz az... - Asztrid a homlokára csapott ennél a mondatnál - Áh, miket beszélek, nincs is semmilyen sárkány! Biztos ez is az ikrek ökörsége!
Apropó ikrek. Kőfej és Fafej olyan gyorsan a tengerparton termettek, amilyen gyorsan csak tudtak. Egyik se vallotta be a másiknak, de mindketten jobban rettegtek, mint életükben bármikor.
- Rettenetes ötlet volt idejönni, én mondom! - panaszolta Kőfej, mire bátyja csak kontrázott.
- Ez is Takonypóc ötlete volt, ahogy az is, hogy Csirkét forgassuk meg egy szörnyennagy rémség...
- Jó, tudjuk!
- Na szóval... Az is az ő ötlete volt, egy szívtelen kis...
Csend. Fafej szava elakadt, mint akit kikapcsoltak, amit testvére kicsit sem értett.
- Fafej? Hahó?
Továbbra is semmi. Aztán Töff feje leereszkedett, hogy lovasa leszállhasson, s tollas barátját is hirtelen elengedte, aki így indokolatlanul fejjel a homokban kötött ki. Fafej pedig teljesen kába fejjel megindult a parti sziklák felé, mint akit kötéllel húznak.
- Bátyó, mi ütött beléd? Gyere vissza, ez nagyon rossz vicc, most nem játszunk vízbefulladósat! - Kő hiába szaladt utána, s próbálta visszahúzni a karjánál fogva, nem ment. Aztán valami éktelen visítás ütötte meg a fülét, ami minden egyes sziklának csapódott hullám után egyre erősebb lett. - Mi az ördög ez?!
- Hát nem hallod? - szólalt meg Fafej, olyan tekintettel, mint aki Valkűröket lát - valaki énekel, és csodásan énekel... Hihetetlen.
- Ezek sikolyok Fafej, elment az eszed?! Tűnjünk már el innen!
- Várj, ezt hallanom kell...
Kőfej kétségbeesésében sárkányuk felé fordult, aki azonnal kapcsolt, s  Töff egy pillanat alatt felkapta lovasát, a másik Thorston iker pedig Böff nyakát ülte meg, s így siettek vissza az erdőbe, messze a partoktól, míg a lány ki nem jelentette, hogy nem hallja a sikolyokat.
- Tisztára kiver a víz ettől a  helytől...
Hablatyék közben egyre magasabb fák közt jártak, mígnem vízcsobogás hangja ütötte meg a fülüket. Már fél óra eltelt abból az egyből, ami rendelkezésükre állt. A patakot lassan megközelítették, ami mintha minimálisan, de fénylett volna.
- Hát ez meg mi? - kezdte a tanakodást Hablaty, leszállva sárkánya nyergéből, s  letérdelt a víz mellé. - Világréme nyálka?
Kezét a vízbe engedte volna, ha Fogatlan nem morog rá. Hablaty tudta, hogy barátja mindent indokkal tesz, s ennek is jelentése van.
- Érzel valamit, pajti?
Válasz most sem jött, s Fogatlan macskaléptekkel haladt a patak mentén, mintha keresne valamit. Aztán morogni kezdett, megmutatta fogait, s úgy nézett a víztükörre, mintha ellenséget látna benne. Ezzel meg is döbbentette lovasát, aki máris ott termett mellette.
- Fogatlan, mi ütött beléd, mi a baj?
Hablaty nem láthatta azt, amit a barátja. Fogatlan alakok körvonalait vette ki a vízben, furcsa, emberszerű figurákért, amik mind súgtak neki egy-egy szót. Aztán egyikük kinyúlt a vízből, mire Fogatlan riadtan ugrott hátra, hiszen az alak az arca felé kapott.
- Hé, hé pajti, nyugalom - csitította Hablaty, s a patak partjára sietve kiemelt egy mohás fadarabot, amint megmutatott barátjának -, ez csak egy ág, nem fog bántani.
Fogatlan nagyon lassan nyugodott meg. Hiszen látta... A saját szemével látta, ott volt egy kéz! Hablaty miért nem vette észre? Vagy talán ezt csak egy sárkány láthatja?
Nem volt idő kitalálni ezt, hiszen Halvér sikolya szűrődött át a fák közt, nem is olyan messziről. Hablaty és Fogatlan megfeledkeztek az előbbi jelenségről s hanyatt-homlok rohanni kezdtek az irányba, ahonnan társuk hangja jött, s ez a hajsza annyira gyorsra sikerült, hogy Hablaty még csak fel sem pattant barátja hátára, maga szaladt át a rengetegen, aminek meg is lett az eredménye: hasra vágódott egy kidőlt, túlságosan  vékony farágban, ami kiállt a földből, s bele is akadt a vaslábába. Fogatlan hirtelen nem tudta, hogy most melyik a sürgősebb: felnyalábolni a lovasát, vagy Halvér után sietni. Sikoltozás ide vagy oda, az előbbi mellett döntött, mert bármi is járkál a fák közt, vagy úszik a patakban, nem fogja Hablatyot könnyű prédának hagyni a sötét erdőben.
- Jól vagyok pajti, nyugi, csak elestem ebben az... - ám amikor kiderült, hogy mi volt az a kemény, vékony, fehéres színű valami, amiben elbotlott, már nem volt annyira nyugodt. Egy sikoltással odébb rúgta magától, s egészen a közeli fa törzsének hátrált, még mindig a földön ülve, hiszen egy alsó lábszárcsont volt az esés okozója. a többi darab nem lett meg, vagy legalábbis Hablaty sehogy sem tudta kivenni a sötétben. Minden esetre horrorisztikus élmény volt.
Aztán sietős léptek zaja, végül egy apró huppanás jelezte, hogy valaki mellette érkezett, s egyetlen mozdulattal felsegítette.
- Hablaty, minden rendben? Megsérültél? Mi ez az egész? - Asztrid aggódott érte ennyire. A fiú hamar összeszedte magát.
- Jól vagyok Asztrid, semmi baj, csak megbotlottam... benne...
Asztrid egy aprót sikkantott, mikor meglátta a rothadó falevelek közt az egyetlen szár lábat, s hirtelen lépett hátra, ezzel nekimenve Fogatlannak, akit szinte teljesen elfedett a sötétség, Asztrid pedig hangosan rásikoltott, s csak aztán vette észre, hogy nem idegennek ütközött.
- Nyugi Asztrid, csss, ne ilyen hangosan! - fogta meg a lány vállait Hablaty, hogy lenyugtassa. - Könyörgök, ne hívjuk fel magunkra még ennél is jobban a figyelmet. Oké, lakatlannak tűnik a hely, mégis olyan érzésem van, mintha...
- Követnének - fejezte be helyette a szőke - tudom Hablaty, én is érzem. Tűnjünk el innen, kérlek...
- Jó, összeszedjük a többieket és már itt sem vagyunk. Várjunk csak... Halvér!
Mindketten megfordultak, hogy felszálljanak sárkányaik hátára, hiszen Asztrid is eredetileg azért indult, hogy előkerítse a nagydarab fiút a gronkeljével, csak Hablatyot közelebbről hallotta, ezért változtatott a terven. Nagy meglepetésükre azonban csak az éjfúriával néztek szembe, Viharbogár sárga szemei sehol sem voltak. Ez még Fogatlant is meglepte, s idegesen, de legfőképp összezavarodva nézett körül. De hiszen az előbb még itt állt mellette...
- Viharbogár... Vihar!!!
- Csss!!! - Hablaty kénytelen volt befognia a lány száját, mielőtt az egész erdő megtudja a pontos tartózkodási helyüket. - Asztrid, az istenekre kérlek, halkabban már! Tudom, én is láttam hogy az előbb még itt volt, de ne aggódj, megtaláljuk. Csak előbb menjünk Halvérért.
Nem  volt ellenkezés, most nem. A helyzet túl feszültté vált, hogy Asztrid bepánikoljon, s Hablaty vezetői döntései elég stabilnak tűntek ahhoz, hogy hallgasson is rájuk, így hamarosan már mindketten Fogatlan hátán ültek, a sárkány pedig szaladni kezdett az eredeti cél felé.
Hamar megtalálták Halvért egy tisztáson, aki az ijedtségen kívül nem szenvedett el semmit. Csak állt a tisztáson és remegett, Takonypóc pedig tőle egy méterre rosszallóan ingatta a fejét Kampó nyergében terpeszkedve. Hablaty egy sóhajjal meg is nyugodott, ám ez csak néhány pillanatig tartott, aztán kifakadt:
- Itt meg mi a Thor történt? Halvér, azt hittük bajod esett!
- Kérdezd Halfejűt, ő verte fel az egész erdőt a lányos sikoltozásával - utánozta Halvér hangját a Jorgerson fiú, s még fejeket is vágott hozzá, ám ezt most senki sem preferálta.
Hablaty már közel járt hozzá, hogy elfogyjon a türelme.
- Halvér, elárulnád, hogy mégis mi a baj?
A nagydarab vikingfiú nem tudott semmit sem kinyögni, csak a fák koronája felé mutogatott, ahol most nem volt kivehető semmi, egy fekete folton kívül.
- Fogatlan, egy kis fényt, ha volnál szíves.
Sárkánya azonnal teljesítette a kérést, s a lilás kékes plazma fényében mind hunyorítani kezdtek, hiszen eddig mindenki szeme a sötéthez szokott. Mégis amikor sikerült kivennie a körvonalakat, Halvér megint sikított, s mindenki egyszerre pisszegte le.
- Te jóságos Odin, hogy a nyavalyába...
- CSSS! Ezt nem hiszem el...
- Hablaty, nyugi.
A szólított gyanította, hogyha most Asztrid nem próbálja lehűteni az agyvizét egy laza, pár másodperces kis vállmasszázzsal, biztos, hogy lecsap valakit.
Akárhogy is, mikor Asztridék is felnéztek, nem kicsit akadt el a lélegzetük. Egy egész sárkánycsontváz volt az ágak közé felakadva, s  néhány fa már elég rossz állapotban állt kitekeredve, de még kitartottak.
- Hogy a fenébe került fel oda? - motyogta Hablaty az orra elé, aztán elővette a messzelátóját, hogy közelebbről is megnézhesse, anélkül, hogy be kelljen másznia a susnyásba.
- Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy már amikor ide zuhant, sem élt, különben átszakította volna a fákat, meg mindent a környéken - érkezett a felelet Halvértől.
Valóban, jókora egy sárkány lehetett, a Haddock fiú szerint talán egy szörnyennagy rémség, vagy páncélszárny csontváza. A sötétben nem tudta megmondani, s a következő furcsaságra is Takonypóc hívta fel a figyelmét:
- Nahát, hiányzik az egyik lába.
- Biztos harcolt valakivel, vagy ilyesmi. Ez előfordul, főleg a vad sárkányoknál - magyarázta csapatuk vezetője, miközben szabad tenyerét Fogatlan homlokára simította. Nem célozgatás akart lenni, csupán nyugtatás. - mi is találtunk egy lábat elveszve az erdőben, csak az emberi volt. - Ez csak egy olyan "mellesleg megjegyzés" akart lenni, mégis megfagyasztotta a levegőt, főleg Takonypóc körül. A Jorgerson fiú szemei elkerekedtek, konkrétan köpni-nyelni nem tudott, hosszú másodpercekig. - Takonypóc? Jól vagy?
- Hablaty... mondd csak, jobb vagy bal lábat találtatok az erdőben? - a fiú annyira remegett, hogy ezt a kérdést is alig tudta kinyöszörögni.
Hablatynál megint felment a pumpa.
- Ha ez megint egy ostoba vicc akar lenni a lábamról, akkor....
Asztrid finoman tarkón legyintette, látva, hogy Takonypóccal valami nagyon nem stimmel. Igaz, az enyhén nagydarab fiú sokszor szereti ugratni a másikat, de sosem látott még olyan igazi félelmet az arcán, mint most.
- Az istenek szeremére Hablaty, csak mondd már!
- ... Jobb.
Hisztérikus nevetés. Ugyanis annak a sárkánynak is pontosan az a lába hiányzott, s Takonypóc ezt csak a tekintetével mutatta a srácoknak.
- Ugye nem arra gondolsz, hogy a sárkány és az az egy elveszett láb összetartoznak?
A kérdés megállt a levegőben, hiszen Takonypóc arcán megjelent az ideges vigyor, ami mögött a félelem is meg-megjelent. Hablaty megforgatta a szemeit, s nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget, s a másik fiú felé fordult.
- Halvér, hol van Bütyök?
- Bütyök? Itt áll mögö-... BÜTYÖK!
- CSSSS!!!
- Meg kell találnunk! Óóó az én jó Bütyköm, életveszélyes ez a hely, keressük meg Hablaty!
Mire észbe kaptak, Halvér a súlyához képest elképesztő sebességgel termett ott mellettük, s megint csak hihetetlen módon, de felült Asztrid mögé. Fogatlant ez annyira hirtelen érte, hogy megrogyott, s fél pillanat múlva elterült a földön.
- Halvér szállj le, hármunkat nem bír el! - Pirított rá Hablaty. Fogatlannak kész felüdülés volt, mikor az Ingerman családnevű szőke fiú lemászott a hátáról. Hirtelen mintha kapott volna levegőt. Lovasa folytatta az utasítgatást. - Te felszállsz Takonypóc mögé!
- De Hablaty, én nem akarok vele menni...
- Én sem akarom, hogy velem jöjjön!
- Elég! Mindenki azt csinálja amit mondtam, és innentől nem érdekel a vita. Sietnünk kell, még az ikrek sehol sincsenek, de amint ők is meglesznek, úgy tűnünk el innen, mintha itt se lettünk volna.
***
- Ezt nem hiszem el, két ekkora vadmalaccal róni az erdőt... - Hablaty tíz perce ezt motyogta, amióta hol az ikreket, hol a két sárkányt keresték.
- Hablaty, nyugodj meg kérlek, elég, ha csak én aggodalmaskodok... - motyogott a háta mögött Asztrid, s hirtelen átkarolta a derekánál. Nem maga miatt félt, hanem Viharbogár épségéért aggódott. Most, hogy mindenki szerint életveszélyes volt a hely, sőt még csontvázak is hevertek itt-ott, csak még jobban elfogta Asztridot a szorongás. Egyáltalán hová tűnt Viharbogár? Miért ment el? Na és Bütyök? Valami történhetett.
Már kezdett teljesen kétségbe esni, mikor Fogatlan felkapta a fejét, s nagyot szimatolt a levegőből. Feje körbejárt, s néhány másodpercig fülelt, aztán pedig nekilódult, s úgy tűnt, meg sem áll a célig. Hablaty előre hajolt, hogy meg tudjon kapaszkodni és elkerülje az esetleges faágakat (Fogatlan nem mindig számolta ki jól, hogy Hablaty milyen magas, így néha rosszul ítélte meg, hogy gyalog átérnek e egy faág alatt, vagy sem). Asztrid is így tett, s arcát Hablaty hátába fúrta, mikor érezte, hogy tényleg érik a fejüket a falevelek. Csak a halk csobbanásra néztek fel. Fogatlan belelépett a patak vizébe, de csak annyira, hogy át tudja ugrani. Simán átgázolhatott volna, mégsem volt hajlandó. Sőt, Kampó sem.
A vége az lett, hogy ugyanott kötöttek ki, ahol Fogatlan az alakokat látta a patak vizében, azzal a különbséggel, hogy a túlparton álltak és...
- Viharbogár! - Asztrid ezzel az örömkiáltással lepattant az éjfúria hátáról, és siklója felé iramodott, Fogatlan azonban szaladt utána, s a grabancánál fogva kapta el, mielőtt a vízbe gázolt volna.  A szőke ezt nem nagyon értette, így kapálózni kezdett, de Fogatlan nem eresztett. sőt, még Halvért is elkapta a farokszárnyával.
- Srácok, elég! Senki ne érjen a vízhez! lehet, hogy... - Hablaty azonban nem fejezhette be a mondatot, hiszen egy (két?) Böff és Töff rontott ki a fák közül, egyenesen a patakban érkezve, így mindenkit lefröcskölve. - ... ennyit arról, hogy ne legyünk vizesek...
A cipzárháton ülő ikreket azonban kicsit sem érdekelte a víz, s  rémülten lihegve kapaszkodtak a sárkányuk nyakába.
- Srácok, el kell tűnnünk innen! - lihegte Kőfej, immár fejjel lefelé csimpaszkodva Böff nyakába. - Valami üldöz bennünket!... Hé, Fogatlan meg miért akarja megenni Asztridot?
Hablaty nem foglalkozott az utóbbi megjegyzéssel, körbenézett, s valóban, hangok szűrődtek ki a fák közül. Nem volt mit tenni, mordult egyet, s miután Fogatlan elengedte Asztridékat akik felkapaszkodtak saját sárkányaik hátára, mind futásnak eredtek az erdőben az ellentétes irányba, mint ahonnan a hangok jöttek.
Fél perc se tellett bele, már Fafej ordítása zengte be az erdőt.
- ÁLLJ!!!
- Az istenek szeremére, halkabban!!! Mi van már megint?!
- Csirke! Ottmaradt! Csirke ottmaradt! Vissza kell mennünk érte azonnal! - érkezett a pánikolós panaszáradat.
Hablaty a homlokára csapott. Tudta, hogy a józan ész azt diktálta: nem egy csirkéért kéne most visszafordulniuk és szembeszaladni az ismeretlen üldözőkkel. Viszont ezt nem érezte helyes döntésnek. Mindenki egyenrangú a csapatukban, még ha csak egy tollas, agyatlan jószág is.
- Rendben Fafej, ne félj, visszamegyünk érte! - s ezzel Fogatlan néhány fát megkerülve megfordult, s rohanni kezdett arra, ahonnan az ikrek jöttek, s akár tetszett a többieknek akár nem, mégis követték.
***
Mint kiderült, az ikreknek fogalma sem volt a rémülettől, hogy hol hagyták el Csirkét, így kénytelenek voltak szétválni. Míg Asztrid Takonypóccal és Halvérrel végigmentek azon a kacsázós útvonalon, amin Kőfejék eljutottak a  parttól a patakig, addig Hablaty és cipzárhát lovasai egyenesen odamentek.
- Nézzétek, ott van! - mutatott előre Hablaty, miután egy botlással ugyan, de érkeztek a homokban.
Fafej már a haját tépte, mikor meglátta, hogy kis kedvence a sziklákon ácsorog, ahonnan bármelyik pillanatban lemoshatta a víz.
- Egek! Csirke! Egek!
Hablaty tudta, hogy abból, ha odaengedi Fafejet, minden származhat csak sikeres mentőakció nem, így intet Kőfejnek, hogy vigyázzon a  bátyjára, miközben ők Fogatlannal sietni kezdtek a parti sziklák felé.
Furcsamód Hablaty minden lépést egyre könnyedebbnek érzett, s hirtelen minden aggodalma megszűnt. Aztán már azon kapta magát, hogy azt is elfelejtette, hogy miért indult el egyáltalán, csak ment előre, mint egy alvajáró. Ezzel eddig nem is lett volna gond, hiszen Fogatlan bármilyen helyzetből ki tudná hozni lovasát, csakhogy ő sem volt már teljesen józan. Mindketten egy lágy, női énekhangot hallottak a sziklák felől, ami egyre csak hívogatta, hívogatta őket. Csirke már egyiküket sem érdekelte, csak megszállott fejjel követték a hangokat, s Hablaty bokája hamarosan vízbe ért.
- Mit csinálnak, hiszen Csirke nem is ott van! - méltatlankodott Fafej, aki most elég távol volt hozzá, hogy ne hallja a hangokat, mint a másik kettő.
- Hablaty, Fogatlan, nem most van itt az idő úszni! - kiabált utánuk méltatlankodva Kőfej, mikor látta, hogy az éjfúria és lovasa is a vízbe indultak, nem a Csirkét őrző szikla felé.

Hamarosan egy vészes árnyék jelezte, hogy akkora hullám kezdett kerekedni a semmiből, mint egy többemeletes épület, s egy pillanatra mintha egy hatalmas sárkány tátott száját formálta volna. Mintha a tenger el akarná nyelni a két, jelenleg tehetetlen barátot, örökre.

51 megjegyzés:

  1. Most komolyan paráztam végig. Félelmetes volt majdnem az egész, kezdve azzal, hogy valami figyelte őket. Vagy valamik..uh..meg az a féllábú sárkány csontváz. :D Ráadásul mi az a vízi szirén vagy mi? Tengeri Halálének? XD
    De csirkének feltétlenül szerepelnie kellett, kihagyhatatlan már, igaz? Huhh..annyi kérdésem lett így most hirtelen a fejezet elolvasása után..
    És ismét a legizgalmasabb résznél ért véget..remélem hamar jön a harmadik fejezet és válaszokat kapunk, a fent említett kérdés áradatomra.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, igen ez ilyen kis horror rész volt >:D Csirke a kedvenc, neki feltétlenül ott kellett lennie :D A kérdésekre egyenlőre nem tudok válaszolni de majd a fejezetek megteszik ^^

      Törlés
    2. Na, én meg sikolyokat fogok várni az ágyamban ;)

      Törlés
  2. Új részt! NOW!!! Tudom, hogy így kell fenntartani az érkelődést, de nálad már kínzó, mennyire tudod izgatni az embert, hogy mi lesz a következő részben! Iszonyat jó lett, nagyon-nagyon-nagyon siess a kövivel, vagy újra elővesszük a vudubabákat! ;) De komolyan, SIESS!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Woaaah ezt most vegyem fenyegetésnek? XD Mondjuk, most itt a nyár, hál' istennek, tudok sietni, de ne feledd: ha kinyírtok, nem lesz, ki megírja, úgyhogy óvatosan azzal a woodoobaba szurkálással :D

      Törlés
    2. Elterjedt a vudumódszerem xDD

      Törlés
  3. Az érzés, amikor olvasol miközben az öcséd minecraftozik, és egyszer csak felkiáltasz: Csirke ottmaraadt!! ő meg furán néz rád xD
    Komolyan gyerekek. Lelkek Szigete. Mi lenne ott, ha nem lelkek?
    Vágom én hogy Fogesz nem akarja hogy bárki a vízbe érjen, de Viharbogiiii... :(
    Egy (igencsak összetett) mondatban a véleményem: Csodálatos dolgok sülhetnek ki abból, ha elmentek egy szigetre, találtok egy csontvázat ami az átváltozása (?) előtt elhagyta a jobb lábát, szétszéledtek, szirének hangja után mentek, és az alapsztorit ami erről a gyönyörűséges temetetlenhullaparadicsomról szól, a csapat fele egyáltalán nem tudja, a másik meg csak félig!
    Egy egyszerű mondatban a véleményem: Mi a jószagú holdanya?!
    Ki hogy érti jobban xD
    Én itt írogatom a kilométerkommentemet, de azt akarom hogy elolvasd és fűzz hozzá véleményt Atékám, úgyhogy minnyá befejezem, csak még dől belőlem a szó.
    Én ide 90% hogy nem megyek el. Tíz százalék hogy elmegyek, ha reggel van és igencsak messze a telihold. De akkor viszem Ciánt, hogyha valakire rátörne a dalolhatnék/sikítozhatnék, se rám se a sárkányomra ne hasson, mert van egy olyan hipotézisem (túl sokat SoDoztam, rám ragadnak a szavak xD), hogy ez csak a fiúkra hat, avagy sárkiknál hímekre.
    Tényleg be kéne fejeznem ha még ma választ akarok, különben hazajön apám.
    Ha spoileres lenne a véleményed, légyszi Hangoutsban! *Fogiszemek*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha Búza, hát ez hihetetlen. Dőljön csak belőled a szó minden fejezetnél egy élmény volt olvasni, félmondatonként szakadtam a röhögéstől :D És igen, ne hidd, mennyi idő volt mire mindent összeszedtem, ami egy ilyen helyen történhet, és utána az egészet szálakba fűzni, hogy azok azért össze is érjenek, de megérte ^^ Remélem, a továbbiakban is sikerül ilyen izgalmasra és hosszúra írnom a fejezeteket, nem úgy, mint az Ádázok és Fúriák vége felé, ahol akard csak 8 oldalas fejezet, ez meg 14 lett. Köszi a véleményt, és sietek a folytatással! :D

      Törlés
    2. Utóirat: Nem teliholdkor vannak a furcsaságok, hanem újholdkor :D (akkor van a legsötétebb)

      Törlés
  4. Én nem tudom mit csinálok veled ha nem hozod a részt izibe. Szegény Hablaty és Fogi. Ez tényleg horror lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sietek sietek, és szerintem indul újra a woodoo baba factory XD

      Törlés
    2. Ha megmarad a színvonalad, akkor létrehozhatjuk az "UselessReptile woodoobabái Rt"-t :)

      Törlés
    3. Az megmarad, sőt, még semmit sem kaptatok belőle eddig az Álomháborúban >:D

      Törlés
    4. Nem baj, már ez a két fejezetet is végig izgultam. Főleg a mostanit. :D

      Törlés
    5. Én is, hihetetlen ez a történet, amit te unalmasnak találsz, még az is izgibb, mint a legtöbb könyv. És ha megmaradsz ilyennek, én leszek a cég alapítója :) (mármint az UselessReptile woodoobabái Rt-nek)

      Törlés
    6. Mikorra várjuk a kövit??? :)

      Törlés
    7. Heheh, köszönöm :D Ezért a legjobb írnom, hogy folyamatosan látom, hogy mennyire örültök az új részeknek ^^ A következő részt még nem kezdtem el, viszont szerintem hamar meglesz, hiszen az egész történet ki van dolgozva vázlatpontokban, menet közben csak itt-ott alakítgatok rajta, szóval sokat gondolkozni a tartalomról nem kell :D

      Törlés
    8. Remélem minél hamarabb! :)

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Most komolyan?! Komolyan itt kell abbahagyni?? Naagyon jó rész lett! Teljesen magam előtt láttam a helyet, mintha én is ott lettem volna. Annyira imádom ezt a történetedet is ❤ Szerintem regényként is simán megállná a helyét!
    Légyszi léégyszi siess vele mert nem tudom mi lesz velem ha nem hozod hamarosan a kövit...
    Nagyon imádtam, Puszi: Luci

    U.I.:Köszönöm, hogy feldobod a nyaram ezzel a sztorival ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Awww! :3 Én is nagyon köszönöm, örülök, hogy ez a véleményed :) A fejezetek esetleges drámai végéért nem vállalok felelősséget, csak a csatlakozást tudom ajánlani a woodoo baba factory-hez, aminek megalapítását az előző kommentekben kitárgyalták a többiek :D

      Törlés
  7. Húúú, horrooor *-* már vágytam valami ijesztőre, ami nem film :D
    És ha bárkinek baja esik, felkeresem az UselessReptile Woodoobabái Rt-t, szerzek egy babát, utána felkereslek téged is, és előtted fogom szurkodni és a kandallóba dobni (ha nincs kandallótok, építtetek xD)
    Amúgy irigylem a fantáziád ;)
    Ja, és ÚJ RÉSZT! MOST!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Itt nagyjából mindenki kilométeres komikat ír? Csak mert nekem nem szokásom, meg eddig sem láttam ilyen hosszúakat :D)

      Törlés
    2. Az utóbbihoz: Igen, mindenki kilométeres komikat ír, mert félnek hogy nem kapnak új részt >:D Nekem ez az üzemanyag az új fejezet írásához XD
      Óh, de jó, mindig is szerettem volna egy kandallót, köszi, hogy finanszírozod :3 XDD

      Törlés
    3. Szóval finanszírozom... Jó, ha így áll a helyzet, akkor robbanó woodoo babát veszek. Aztán majd felrobban a kandalló. Vagy csak szimplán lerombolom, miután elvégezte a dolgát (és nem takarítok fel! Nehogy azt hidd!). Nehogy már neked jó legyen!
      Az előző fejezetben úgyis írtam hogy utállak. Ahogy elnézem, ha továbbra is ilyen helyeken hagyod abba a részeket, ez egy jó darabig nem fog változni...
      A kandallóra visszatérve: majd ha feltakarítottatok, küldjétek már át a törmeléket, mert nálunk is elférne, és tök hangulatos...

      Törlés
    4. XDDDDD jaj istenem, nagyon félek. Srácok lányok, én tényleg félek, meg fogtok ölni itt engem, életveszélyes blogot írni XD
      Nem Kitti, az a kandalló az enyim, nem kapod meg XDDD

      Törlés
    5. Bizony, hogy életveszély. Főleg, ha összekeverlek a woodoobabával, és téged doblak a kandallóba. Ja várj, az nem jó, mert nem tudsz további részeket feltenni... Hm...
      Amúgy a kandallót nem tudod majd megmenteni >:D elteleportálom hozzánk :P

      Törlés
  8. Hm. Emberek, csak én vagyok ekkora banya, hogy követem a hold változásait, vagy mások is szoktak ilyenkor gyógynövényeket tépkedni? Csak, mert újhold van.
    Egyébként nagyon-nagyon tetszett, már kellett valami horror, az ikreken pedig tényleg fülig ért a szám. Szegény Kőfej, duplán izgulhat... Csak azon gondolkoztam, hogy BöffTöff milyen nemű? Vagy hermafrodita? Léteznek egyáltalán hermafrodita cipzárhátak?
    Takonypóc hisztérikus nevetését el tudtam képzelni, Csirke pedig nagyon-nagyon kellett. Egyszerűen Csirke nélkül nincs élet.
    Kicsit későn írok ugyan, de nagyon itt vagyok, és követek mindent, ami történik, akármi is lesz!
    Szóval a jelszó: Csirke, és bár woodoobabát nemigen használok, de ha megszerzem pár hajszáladat és jól kifőzöm a kedvenc lábosomban, néhány csont, kő, mérgező virág és macskaszőr társaságában...
    Muhahahahaaaa! >:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. o.o Na az írónő most parázik XD Woodoo módszerek, boszorkányság, átkok, a végén egy leszek a lelkek közül a szigeten aki terrorizálja az odatévedőket XD Csirkének állítsunk már szobrot emberek. Akkora arc. A cipzárhátat pedig nem tudtam hova tenni. Hallottam olyat, hogy fiúk, de olyat is, hogy egyik ez, másik az o.o Egy biztos, hogy nekik is nőtt ilyen "sárkányszakálluk" a 2. filmre, ahogy Kampónak és Fogatlannak is. Én úgy gondoltam, békén hagyom őket, vagy kimagyarázom nagyothallással :D Fogatlan pedig túl közel ment, Hablattyal együtt és lehet, hogy ez lesz a vesztük >:D Ki tudja....

      Törlés
    2. Dancing Snowflake hallottam én is olyant, hogy akkor a leghatásosabb a gyógyerejük.
      És a kisregényeiteken annyit nevetek..már bocsánat. :D

      Törlés
    3. Én is halálra röhögöm magam, lassan a kommentrész éetékesebb mint maga a fejezet XDDDD De imádom olvasgatni őket, nagyon jókat írtok ^^

      Törlés
  9. "Mi vagyunk az UselessReptile Woodoobabái Rt.! Célunk, hogy jobbá tegyük a világot, azáltal, hogy a UselessReptile nevezetű írónőt történetének mihamarabbi folytatására bírjuk, ezzel megkímélve az olvasók lelki világát, és gazdagítva a blogspot kitűnő alkotásait. Csatlakozz te is, vegyük rá együtt UselessReptile-t, hogy a lehető leghamarabb kirakja a következő részt!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodálatos lelkesítő beszéd volt :D Ez lesz a reklámszöveg? XD

      Törlés
    2. Igen, remélem sokan beszállnak a woodoogyártásba :D De komolyan, siess a résszel ;)

      Törlés
    3. Sietek XD Valaki a végén azt hiszi, ez ilyen boszorkány és varázslótoborzó oldal XDD

      Törlés
    4. VAAAGY Harry Potter fanfiction HTTYD helyett. Mondjuk azt pont nem bírtam végigolvasni, különben meg bevetteeed, nem is használnam el erre a kedvenc lábosomat!
      Na jó, elég hülyének néz így is mindenki.
      Tisztázzuk: nem vagyok wicca, nem képzelem magam seprűn lovagló strigának. Egyszerűen érdekel a herbalisztika és az ásványtan, valamint a néprajzkutatás. Nem eszem embert, nem vagyok sátánista, viszont nem is beszélek zöldségeket. Vagy pont, hogy de? Na mindegy. Ebből már nem jövök ki jól.
      Bocsánat ezért a közléskényszeres offért, de gondoltam, jobb ezt tisztázni, mielőtt mindenki 1. hülyének néz 2. gyorsan letöröl mindenhonnan, mondván, hogy közveszélyes őrült vagyok, akivel nem akar egy levegőt szívni meg virtuálisan sem. Szóval... Ezer bocs. Megint.

      Törlés
    5. Szerintem senki sem nézett hülyének Snowflake, UselessReptile a halálos fenyegetéseinkből tudja, mennyire szeretjük :)

      Törlés
    6. Pontosan Kledirn! Várj, mi? Szerettek? Awww! :333 *meghatódva elszalad*
      Na jó, tényleg, nekem aztán jöhet az ökörség, nálam nagyobb hülyét úgysem találtok :DD Az én hülyeségem elfedi a tiédet Snowflake, és különben is, tényleg ebből táplálkozok, a komikból :333 XD fenébe a fényevőkkel, kommentet ide!

      Törlés
    7. Ohh, igazán köszönöm, ez megnyugtató. Ezek szerint büntetlenül lehet marhulni? Nos, ezesetben az istenek irgalmazzanak neked, Useless Reptile, mert ha ez a banda összefog valami orbitális baromság kapcsán... Meglesz az az Rt!
      Van egy olyan tippem, hogy abból, amit itt összehordunk, az ikrek is meríthetnének az imidzsükhöz, a fényevőket meg én is küldeném a francba, ha már táplálkozás, akkor nekünk egy hedonista bloggerina kell! Szóval... Jó étvágyat :D

      Törlés
    8. Gyerekek, már így is rekordot döntöttünk, ez itt a 41. Komment XD Ezek után már bármit, esküszöm XD Ja, és én annak a vízsárkánynak kívánnék jó étvágyat, aki most készül felzabálni Habit és Fogit *hoppá*

      Törlés
    9. Ha? Ezt elírtad, és vízisárkány akart lenni, vagy tényleg VÍZsárkány? Oké, készül a woodoobaba, SIESS! :)

      Törlés
    10. Nem,nem írtam el, az VÍZsárlány :333

      Törlés
  10. Ez meg itt a 43. komment. XD
    Ahww..mintha ott egy spoiler lenne. Huhh..remélem valaki ki fogja menteni őket. Astridra gyanakszom, hogy megint ő lesz a mi hősünk, vagy Viharbogár. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ekkora kommentcsata közben óhatatlanul is "elszólom" magam, bocsánat :33 teljesen véletlen volt :33

      Törlés
    2. Lassan a kommentek hosszabbak lesznek, mint maga a fejezet :) Amiből a következő mikor is lesz, ha szabad tudni? (mert jelentem, már 5 egész napja anélkül hagytál minket!) :)

      Törlés
    3. Kegyetlen az élet D: számításaim szerint ma lesz időm írni, így mondok találomra egy holnapot, ami lehet, hogy csúszik, viszont ha annyira jól haladok majd vele, mint ezzel és néhány óra alatt megírom, akkor az is lehet, hogy még ma este.

      Törlés
  11. És én voltam a 40-es! (Ezt kb azzal a mozdulatsorral kell elképzelni, mint mikor Drago udvariasan közli a lovasokkal, hogy ,,één vagyok a shaárkhányok egyetlen uraaa!) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg...te még számon tudod tartani? Én már totál elvesztem benne :) Jut eszembe, Snowflake, csatlakozol az UselessReptile Woodoobabái Rt.-hez? :D

      Törlés
  12. Te voltál az 50.
    A fent írtak magyarázataként: elvigyorodik, mellkas megkocogtat, kérdőn körbenéz, mikor meglátja az ötvenest, megdermed. ,,Nem... Hm-hm! Sajnáljuk... Nem bizony! - Éppen csak az Irgalmatlan törzsfőnök lánya, aki idejön az ölvészen, és a többi és a többi..."
    Na jó, ez már beteges. Fáradt vagyok, oszt' kész.
    Amúgy, mint írtam, a vudu nem tartozik éppenséggel a specialitásaim közé, de bizonyos részesedés mellett szívesen beszállok az Rt-be. Mondjuk kitalálok pár hangzatos rontást, amit kézikönyvben mellékelhetnénk...

    VálaszTörlés